Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012

Ευρωπαϊκός Διαγωνισμός για Δημοσιογράφους Υγείας: Εθνικοί Φιναλίστ

Πριν από μερικούς μήνες είχαμε γράψει για το EU Health Prize for Journalists 2012, έναν διαγωνισμό που βραβεύει δημοσιογράφους που αρθρογραφούν σχετικά με θέματα υγείας.

Στο διαγωνισμό υποβλήθηκαν συνολικά 557 άρθρα, από 394 δημοσιογράφους, απο 27 χώρες της Ε.Ε. Οι εθνικές κριτικές επιτροπές επέλεξαν το άρθρο και τον δημοσιογράφο που θα εκπροσωπήσει κάθε χώρα (στην περίπτωση της Βουλγαρίας οι φιναλίστ είναι 2) και μένει να κριθούν μεταξύ τους, ώστε να αναδειχθούν οι 3 νικητές.

Θυμίζουμε ότι τα βραβεία συνοδεύονται από χρηματικό έπαθλο.

1ο βραβείο : 6000  €
2ο βραβείο : 2500 €
3ο βραβείο : 1500 €

Αξίζει να αναφέρουμε ότι δεν έχει επιλεχθεί συμμετοχή από την Ελλάδα. Την Κύπρο εκπροσωπεί ο Βαγγέλης Πάλλας, για το άρθρο του Θέλω να ζήσω ,που αναφέρεται στη δωρεά οργάνων.

Τέλος, δεν πρέπει να παραλείψουμε να αναφέρουμε το ειδικό βραβεία για΄άρθρα σχετικά με "απεξάρτηση από το κάπνισμα". Ο νικητής θα λάβει έπαθλο ύψους 3000 €.

Την Ελλάδα εκπροσωπεί η Φωτεινή Ελευθερίου,  με το άρθρο Σκοτεινό, το χωριό της Κρήτης που γύρισε την «πλάτη» στο κάπνισμα πριν από δεκαετίες, και την Κύπρο , η Νατάσσα Ευριπίδου, με το
Εάν το κόψετε, δεν σας σταματάει τίποτα.

Τα αποτελέσματα του διαγωνισμού θα ανακοινωθούν στις 29 Ιανουαρίου 2013. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για τους συμμετέχοντες των υπολοίπων χωρών εδώ.


Σχετικοί σύνδεσμοι
Ευρωπαϊκός διαγωνισμός για δημοσιογράφους υγείας
EU Health Prize for Journalists-επίσημη σελίδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου